Zelfzorg in je agenda

 


Ik verander nog wel eens van gedachten. Ik probeer steeds meer en meer trouw te zijn aan mijn werkelijke behoeftes en verlangens. En ja, dat houdt dan wel eens in, hoppa, change of plans.

Vraag jij je wel eens af; hoeveel moet ik van mezelf dat eigenlijk niet echt hoeft? Moet je sporten terwijl je lijf eigenlijk stikmoe is? Moet je naar die borrel terwijl je je eigenlijk shit voelt om wat je eerder die dag meemaakte? Of eerder in je leven, dat kan ook nog.

Lange tijd was het moeilijk voor me om te voelen wat ik echt nodig had. Sterk zijn en doorgaan echode decennia lang door mijn systeem. En leverde me vooral shit op. Door omstandigheden werd ik jaren geleden gedwongen te kijken naar wat zich werkelijk afspeelde van binnen. Ik leerde dat gevoelens die er nu eenmaal waren aandacht en ruimte verdienden. Dat emoties als verdriet, boosheid, angst, schaamte en schuld er mochten zijn. Ik leerde dat ik het nodig had ermee te dealen en dat ik dan nog steeds meer dan oké was.

EMOTIES AANVAARDEN

Noop, die emoties waren niet te bezweren met toffe intenties in de ochtend. Ook niet door dagelijks dankbaar te zijn voor wat er allemaal wel was. En een downward facing dog hielp steeds maar erg kort. Vaak was het enige echte gezonde dat ik voor mezelf kon doen, het zijn met wat er was. Verkennen. Erkennen. Een mens hoeft zich niet altijd goed te voelen. Wie heeft dat toch bedacht? Er is in de natuur ook dag en nacht. Eb en vloed. Winter en zomer. Zo normaal.

Naast het aanvaarden van wat er speelt zijn al die extra dingen als yoga, meditatie en uplifting mindset energizers super steuntjes erbij. Ook ik houd ervan en bezig ze regelmatig.
De diepste dalen liggen al een hele poos achter me. Maar kwetsbare dagen ken ik nog zeker. Ze zullen door mijn bedrading iets vaker dan bij gemiddelde mensen komen en gaan, maar die dagen, wie kent ze niet?

MENTALE FITNESS

Ik wil niet meer onderdrukken of vluchten. Dus soms zeg ik spontaan dingen af omdat ik anders mezelf geweld aandoe. En ja dan ben ik wel eens bang dat mensen me een saaie muts vinden. Maar wie me echt kent weet dat ik ook zomaar opeens weer lach, dans en het hoogste woord heb. Veerkracht kun je trainen en is iets moois.

En weet je, je stelt de ander niet teleur. Je geeft de ander met trouw zijn aan jezelf de permissie ook ten alle tijden volledig zichzelf te zijn. Voel je vrij met je plannen spontaan van gedachten te veranderen. Gun jezelf de mentale fitness van leren met jezelf en je ware gevoel te zijn. Doe waar jij op dat moment zin in hebt en vooral wat goed voor je is op langer termijn. Alles mag en kan, altijd!

Wil je op de hoogte blijven van inspiratie op gebied van zelfliefde, zelfzorg en de aankomende dagtrainingen in het land? Klik dan hier https://paolcounseling.nl/nieuws