fbpx

Wie ben ik?


Ik ben Annemarie Paol, een Indische Brabantse die via Amsterdam, Aerdenhout en Heemstede in Haarlem is komen wonen. Mijn grote liefde vanuit mijn jeugd is dans en na de middelbare school volgde ik een dansdocente opleiding. Uiteindelijk heb ik tot mijn vijfentwintigste veel gedanst maar dansjuf ben ik nooit geworden. Wel heb ik meer dan twintig jaar in de mode gewerkt, mijn andere grote liefde. Bij merken had ik diverse functies en ik werkte vijftien jaar als zelfstandig styliste voor theater, tijdschriften en televisie. 

Ik merkte wanneer ik bij opdrachtgevers de modellen, acteurs, actrices en presentatoren kleedde, lezeressen een make over ondergingen, of bij personal shopping klanten, dat ik steeds meer bezig was met hun psyche. Hun buitenkant in relatie tot hun binnenkant. Ik ging me omscholen. Deze materie interesseerde me als vanzelf en onophoudelijk.
Mijn voorliefde voor bewegen, fascinatie voor de psyche en mijn natuurlijke betrokkenheid bij mensen, leidde tot een vak waarin ik op een andere manier dan als dansjuf nu cliënten van binnen uit in beweging zet. Daarvoor volgde ik twee HBO opleidingen en een aantal masterclasses welke mij lichaamsgericht counselor/coach/trainer maakten.

Naast een gereedschapskist vol technieken neem ik een flinke rugzak zorgvuldig opgeruimde levenservaring mee. Zelfliefde kwam mij niet aanwaaien. Ik bewandelde vanuit mijn jeugd en in mijn volwassen leven prachtige paden, tegelijk waren daar diepe krochten waar ik te maken kreeg met donkere periodes en momenten. Om te herstellen moest ik wederom diep gaan. Inmiddels is er Annemarie 2.0 en ken ik mijn valkuilen. Ik weet hoe ik goed voor mezelf moet zorgen want de kwetsbaarheid blijft. Vandaag de dag vind ik mezelf gelukkig waardevoller, leuker en mooier dan ooit. De mix van aanleg, techniek en levenservaring maakt dat ik makkelijk op jou afstem en dat ik snel aanvoel waar jij staat in jouw proces.

Na mijn styling-jaren deed ik de marketing voor een modemerk en een consultancybureau. Momenteel werk ik als Adviseur Arbeid & Gezondheid bij De Arbodienst, iets waar mijn levens- en werkervaring mooi samenkomt. 

Het leven is zo boeiend en prachtig. Ik ben dankbaar dat ik tegenslagen mede door studie en therapie, heb kunnen omzetten in kracht en kennis. Tien woorden die bij mij en mijn werk passen zijn begripvol, discretie, veiligheid, plezier, esthetica, liefde, professionaliteit, integriteit, humor, zachte kracht.

Wie ben ik?


Ik ben Annemarie Paol, een Indische Brabantse die via Amsterdam, Aerdenhout en Heemstede in Haarlem is komen wonen. Mijn grote liefde vanuit mijn jeugd is dans en na de middelbare school ben ik een dansdocente opleiding gaan volgen. Uiteindelijk heb ik tot mijn vijfentwintigste veel gedanst maar dansjuf ben ik nooit geworden. Wel heb ik meer dan twintig jaar in de mode gewerkt, mijn andere grote liefde. Bij merken had ik diverse functies en ik werkte vijftien jaar als zelfstandig styliste voor theater, tijdschriften en televisie. Momenteel werk ik nog parttime voor een mooi merk.

Ik merkte het afgelopen decennium bij opdrachtgevers, modellen, acteurs, actrices, presentatoren, lezeressen die een make over ondergingen, of personal shopping klanten, dat ik steeds meer bezig was met hun psyche. Hun buitenkant in relatie tot hun binnenkant. Toen ben ik me gaan omscholen, ook om meer voldoening te krijgen. Deze materie interesseerde me als vanzelf en onophoudelijk.
Mijn voorliefde voor bewegen in combinatie met fascinatie voor de psyche en mijn natuurlijke betrokkenheid bij mensen, leidde tot een vak waarin ik op een andere manier dan dansjuf nu cliënten mentaal en spiritueel in beweging zet. Daarvoor volgde ik twee HBO opleidingen en een aantal masterclasses welke mij lichaamsgericht counselor/coach/trainer maakten.

Naast een gereedschapskist vol vakkundige technieken neem ik een flinke rugzak zorgvuldig opgeruimde levenservaring mee. Zelfliefde kwam mij niet aanwaaien. Ik bewandelde vanuit mijn jeugd en in mijn volwassen leven prachtige paden, tegelijk waren daar diepe krochten waar ik te maken kreeg met donkere momenten en periodes. Om te herstellen moest ik wederom diep gaan. Inmiddels is er Annemarie 2.0 en ken ik mijn valkuilen. Ik weet hoe ik goed voor mezelf moet zorgen want de kwetsbaarheid blijft. Vandaag de dag vind ik mezelf gelukkig waardevoller, leuker en mooier dan ooit. De mix van aanleg, techniek en levenservaring maakt dat ik makkelijk op jou afstem en dat ik snel aanvoel waar jij staat in jouw proces.

Het leven is zo mooi. En elk nadeel heeft zijn voordeel. Ik ben dankbaar dat ik tegenslagen en dieptepunten, mede door studie en therapie, heb kunnen omzetten in kennis en kracht. Tien woorden die bij mij en dus mijn werk passen zijn begripvol, discretie, veiligheid, plezier, esthetica, liefde, professionaliteit, integriteit, humor, zachte kracht.


Mijn gratis mini-magazine met 25
zelfliefde tips download je hier.


25 tips stip

Mijn mini-magazine met 100
zelfliefde tips bestel je hier.


new_1_goed_maat

Mijn gratis mini-magazine met 25
zelfliefde tips download je hier.


25 tips stip

Mijn mini-magazine met 100
zelfliefde tips bestel je hier.


new_1_goed_maat

Inschrijven


Op de hoogte blijven van mijn nieuwste blogs, producten en activiteiten?

ja graag